22 Mac 2011

Terlanjur....erkkk!!!

Semacam jek ek dgr tajuk kali ni ek...hahaha...aku ni suka membaca..reading story book like heaven to me...buku aku tok sah nak kata la...mmg banyak sngat...terlampau...i'm addicted to story book...so, aku follow kat fb sorang penulis ni...aku suka cara dia menulis...bahasa yg mudah tapi penuh ngn romantik...penulis ni sorang pompuan...dia byk tulis cerpen yg pada aku mmg best 4 ever....hahaha...klu bab romantik bagi kat aku...mmg sangat suka...

so, bila tau yg novel sulung dia nk kuar...hari2 aku suruh hubby jengah kt kedai buku kt depan mydin putrajaya tu...yang aku dapat bila dia balik..tk de lagi yang....mula muncung aku ke depan...hampehhh lagikkk...

bukan apa tau, sape yg beli buku tu pastu tag gambo kt fb dier akan dapat bagde tuk buku tu...aku suka...sbb tu la gila aku mencari buku ni....smpi aku pm dier aku nk beli ngn dier nnt kos pos sume aku bayar...mmg aku betul2 crazy kali ni...smpi la hari sabtu 19hb hubby balik dr keja...surprise sayang!!!....hahaha.....buku tu....gila ahhh....punya la suka....

tajuk buku tu..."Terlanjur Mencintaimu"


Buku ni mmg best....pada aku la, lantak la klu org tak sepikiran ngn aku kan...ayat yg digunakan dalam buku ni wp romantik tapi tk terlalu membuai sgt la perasaan...serba sikit pasal buku ni...kerana 1 wasiat Johan Iskandar dan Tengku Hanis terpaksa berkahwin...biasa la kan klu kawin paksa ni, kawin ngn org yg kita tk kenal maka byk la babak2 yang tak disangka terjadi semata2 untuk kenal hati budi masing2...di sini la bgmana Johan sentiasa mencari jalan untuk membuatkan Tengku Hanis jatuh hati padanya...klu dah terlanjur hati jatuh cinta mana lah nak tarik balik kan....

antara ayat2 yg menyentuh hati dlm buku ni...

"Bukan laut namanya jika airnya tak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tak pernah merindu dan cemburu!"

"The greatest love is just to love and be love in return...Johan Iskandar"

Penulis jugak byk gunakan ayat2 Khalil Gibran...tau sape Khalil Gibran? seorang pemuisi Lebanon, karya cinta dia wallahhh tau...salah satu mutiara kata dia berkisar pasal cinta...Aku ingin mencintaimu dengan sederhana....seperti kata yang tk sempat di ucapkan kayu kepada api yang menjadikannya abu...Aku ingin mencintaimu dengan sederhana...seperti isyarat yang tak sempat dikirimkan awan kepada hujan yang menjadikannya tiada.....

Ending dier...mesti la hepi ending!!! diaorg dpt anak kembar tau...hahaha...gara2 terlanjur la ni....sekali 2 daa kuar....

luv it..



1 ulasan:

CaHaYa aNa berkata...

kak! nak nak novel nieh!